Covid-19 Salgını Kapsamında İl Tarım Ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri İle İl Emniyet Müdürlüğü Mensupları AVM' lere Yönelik Yapılan Denetimlere Devam Etti.
Tarım ve Orman Bakanlığımız, gıda güvenilirliği açısından tüketicinin korunmasını sağlamak amacıyla, gıdanın birincil üretiminden son tüketiciye arzına kadar, gıda hijyenine ilişkin genel kuralların kontrolünü 5996 sayılı Kanun kapsamında yürütmektedir.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından pandemi olarak kabul gören COVID-19 isimli virüsün yayılmasının engellenmesi ve gıda güvenilirliğinin en üst düzeyde sağlanabilmesi için alınan tedbirler kapsamında İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Görevlileri tarafından gerçekleştirilen denetimler hızla devam etmektedir.
Bu amaçla ilimiz sınırlarında bulunan alış veriş merkezlerinin faaliyetlerinde uymaları gereken kurallar ve almaları gereken önlemler belirlenerek gerekli denetimler İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte yapılarak AVM yetkilileri bilgilendirildi.
Gıda işletmelerine pandemi sürecinde alınması gereken tedbirleri bir kez daha hatırlatan ve denetimler ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan ENGİN: "Tüm gıda işletmelerinin Bakanlığımız tarafından belirlenen hijyen kurallarına uymaları, işletmede çalışan personelin mutlaka maske takması, gıda işletmelerinin girişlerinde ve işletme içinde uygun yerlerde dezenfektan bulundurulması, maskesiz müşterilerin işletmeye alınmaması gerektiğini söyleyerek hem gıda işletmecisinin hem de tüketicilerimizin gerekli hassasiyeti göstermelerinin gerektiğini vurguladı.
İl Müdürlüğümüz tarafından gıda işletmelerine yönelik denetim ve kontroller devam edecektir.