Tarım ve Orman Bakanlığımız, gıda güvenilirliği açısından tüketicinin korunmasını sağlamak amacıyla, gıdanın birincil üretiminden son tüketiciye arzına kadar, gıda hijyenine ilişkin genel kuralların kontrolünü 5996 sayılı Kanun kapsamında yürütmektedir.
Bu çerçevede, ilimiz merkezinde faaliyet gösteren kasaplar ile Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte özellikle tüketiminin artış gösterdiği tatlı, yufka vb. unlu mamuller üretim ve satış yerlerinde kontrol ve denetimler yapılmaya devam ediliyor.
Denetimler ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan ENGİN: Yapılan denetimlerde; kasaplardaki genel teknik/hijyenik şartları, satılan etlere ait kesim raporu, izlenebilirlik, soğuk zincir şartlarının uygunluğu ve karkas etlerde resmi damga kontrolü, et ve et ürünleri tebliğine uyulması konularına önem verilmekte olup, pastane denetimlerinde ise işyerlerinin asgari teknik ve hijyen şartları, işyeri çalışanlarının hijyen eğitim sertifikaları ve bayramlarda tüketimi artan gıdalar ile yapım aşamasında kullanılan ürünlerin kontrolünün yapıldığını ve eksiklik görülen konularda kasap/pastane sahiplerine gerekli uyarıların yapıldığını söyledi.
Engin sözlerine son vermeden önce İl Müdürlüğümüz insan sağlığını koruyucu yönde tedbirler almaya ve uygulamaya kesintisiz olarak devam edecektir dedi.