İl Müdürlüğümüz ev sahipliğinde 23-27 Eylül 2024 tarihleri arasında 5 gün süre ile Kontrol Görevlisi Kursu düzenleniyor. İl Müdürlüğümüz konferans salonunda düzenlenen eğitim İl Müdürümüz Mehmet Hüseyinoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Beş gün süreyle gerçekleştirilecek olan eğitimde; 5996 sayılı Kanun, Gıda Hijyeni Yönetmeliği, Hayvansal Gıdalar için Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmelik, Prosedürler, Hayvansal Gıdaların Resmi Kontrollerine İlişkin Özel Kuralları Belirleyen Yönetmelik, Gıda İşletmelerinde Resmi Kontrollerine İlişkin Özel Kuralları belirleyen Yönetmelik, Gıda İşletmelerinde Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik, Gıda Güvenilirliği Bilgi Sistemi, Türk Gıda Kodeksi, Temel HACCP ve Ön Gereksinimler, Temel HACCP Prensipleri ve Tetkiki, Numune Alma Usul ve Esasları konularında bilgi verilecektir.