T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Süt Hijyeni Eğitimi Yapıldı

Yayın Tarihi : 10.05.2018

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı arasında, sütün üretimi, toplanması, depolanması ve nakliyesinde çalışanların öncelikle süt hijyeni konusunda olmak üzere eğitilmeleri amacıyla imzalanan işbirliği protokolü kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda 20 süt işletmesi personeline Süt Hijyeni Eğitimi düzenlendi.

Eğitim Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personeli tarafından yapıldı. Eğitimde sağım hijyeni ve kişisel hijyen, sütte bozulmaya neden olan faktörler, çiğ süt kriterleri, çiğ sütün taşınmasında dikkat edilecek hususlar, süt toplama ve nakliyesinde kullanılan alet, ekipman özellikleri ve temizlenmesi, numune alma, uygunsuzluk durumunda yapılacak işlemler hakkında katılımcılara bilgi verildi.
Süt Toplama Merkezleri'nin taşıması gereken asgari teknik ve hijyenik şartlar, onay prosedürü ve kayıtların tutulması gibi konulara değinildi. Eğitim sonunda kursiyerlere değerlendirme sınavı yapıldı.
Eğitim sonrası başarılı olan kursiyerlere Ağrı Halk Eğitim Merkezi tarafından Süt Hijyeni Kurs Bitirme Belgesi verilecektir. Eğitim bilgilerinin Süt Kayıt Sistemi'ne kayıt edilebilmesi, sütün toplanması, depolanması ve nakliyesinde çalışacak kişilere Süt Hijyen Kurs Bitirme Belgesi zorunluluğu getirebilmesi ve desteklemelerde değerlendirilebilmesi, bakanlığın mevzuatlarınca belirlenecektir.

İl Müdürlüğümüz; daha kaliteli süt elde ederek kaliteli süt ürünleri üretimini artırmak için bu eğitimlere devam edecektir.