T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

KADIN ÇİFTÇİLERİMİZ ERZURUM’DA DÜZENLENEN BÖLGESEL PROJE PAZARI VE SERTİFİKA TÖRENİNDE

Yayın Tarihi : 29.06.2019

"Tarımda Kadın Girişimciliğinin Güçlendirilmesi Programı" tarımın değişik alanlarında faaliyet gösteren, yenilikçi, yaratıcı, kaynakları etkin-verimli ve sürdürülebilir kullanan, bulunduğu çevreye öncülük eden ve rol model olan/olabilecek genç kadın çiftçilere yönelik sürdürülebilir iş olanaklarının oluşturulması, istihdam olanaklarının artırılması ve korunması, kırsal alanların ekonomik faaliyet düzeylerinin çeşitlendirilmesi, kırsal nüfusun azalmasının önlenmesine katkıda bulunması ve farkındalık yaratılması açısından oldukça önemlidir.

Program; Bakanlığımız Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından 2019 yılında dört bölgede 17 ilde yürütülmekte olup, İlimizin de içinde yer aldığı Ardahan, Tunceli ve Erzurum bölge illerinden oluşan Bölgesel Proje Pazarı ve Sertifika Töreni 26 Haziran Çarşamba günü saat 10:30'da Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinatörlüğü ve ev sahipliğinde Erzurum Palan Otel'de gerçekleştirildi.

Törene Erzurum Valisi Okay MEMİŞ, Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanı İsa SERTKAYA, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet KILIÇ, Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezai ERCİŞLİ, Ağrı İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan ENGİN, Erzurum İl Tarım Ve Orman Müdürü Osman AKAR, Tunceli İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan KAYA, Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Yaşar Yalçın KAYA, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile kadın çiftçiler katıldı.

Gerçekleştirilen Bölgesel Proje Pazarı ve Sertifika Töreni'ne İlimizde hazırlanan 66 projeden dereceye giren ilk 10 kadın çiftçilerimiz ile katılım sağlandı. Törende dereceye giren ilk 3 kadın çiftçimizin projeleri açıklanarak ödülleri ve diğer çiftçilerimizle birlikte sertifikaları takdim edildi. Dereceye giren söz konusu 10 kadın çiftçilerimiz sırasıyla şöyledir:

  1. Meryem ASLAN (Ağrı Ekonomisinde Çilek Rüzgarı Projesi)
  2. Halime TANRIVERDİ (Doğunun Tadı Ağrı'nın Lezzeti Yöresel Anne İçli Ketesi Projesi)
  3. Ayşe Nur TANIŞIR (Kahvaltılara Renk Katan Cevherlerim Projesi)
  4. Rabiye YARDIMCI (Rabiye'nin Kekik Diyarı Diyadin'de Projesi)
  5. Songül DOĞAN (Kadın Toprağa Dokundu, Toprak Organik Gübreyle Hayat Buldu Projesi)
  6. Yılda KILIÇ (Şifacı Arılar Projesi)
  7. Filiz DURSUN (Hastalık Yağmuruna Sağlam Şemsiye 'İstiridye Mantarı' Projesi)
  8. Melike TAŞDAN (Turşular Artık Gökkuşağı Kadar Renkli Projesi)
  9. Şükran AYDEMİR (ATAK-S Kızlarımla Ağrı Atakta Projesi)
  10. Şuheda TEKDEMİR (Elma Yetiştiriciliği Projesi)