T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

TARIMSAL KURAKLIK İL KRİZ MERKEZİ TOPLANTISI YAPILDI

Yayın Tarihi : 2.07.2019

Tarımsal Kuraklık Yönetiminin Görevleri, Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmelik hükümleri ve Bakanlığımızın konu ile ilgili talimatları doğrultusunda,  İl Tarımsal Kuraklık Eylem planının amacı, stratejisi, İl Kuraklık Eylem Planındaki eylem adımlarını değerlendirmek ve ileriye dönük hedefleri belirlemek amacıyla İl Müdürlüğümüz makam odasında "Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi" toplantısı düzenlendi. Toplantıya; Tarım ve Orman İl Müdürü Kenan ENGİN ve İl Tarımsal Kuraklık Kriz Merkezi üyesi ve diğer Kurumlardan yetkili personeller katıldı.

"Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi" toplantısında açılış konuşması yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Kenan ENGİN; "Tarımsal kuraklığın, tarımsal üretimi etkileyen en önemli doğal afetlerden biri olduğunu, belli periyotlarla ülkemizde tarımsal kuraklık yaşandığını, kuraklığın olumsuz etkilerini azaltmak için kuraklık öncesi gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini, Tarımsal Kuraklık İl Kriz Merkezi Toplantısının bu amaçla yapıldığını, İl Müdürlüğümüz teknik personelince haftalardır arazide hububat ve yem bitkilerinde fenolojik gözlemler yapıldığını ve ilimizde genel anlamda 2019 yılı üretim sezonunda tarımsal kuraklık riskinin mevcut olduğunu, gerekli tedbirlerin alınarak üreticilerimizin ihtiyaçlarının dikkate alınmasının gerekliliğini" belirtti.

Daha sonra toplantının gündem maddelerine geçildi. Toplantıda; tarımsal kuraklık ile ilgili genel değerlendirme, ilimizde temel bitkisel ürünlerin gelişim durumu, ilimizde 2017-2018 ve 2019 yıllarının yağış durumları ile diğer iklim verileri ve bunların karşılaştırılmaları, Ağrı İli Yazıcı Barajı ve Patnos Baraj Göletinin doluluk oranları görüşüldü. Ayrıca tarımsal kuraklık il yönetiminde yer alan diğer kamu kurumu yetkililerinin görüş ve önerileri ve alınacak tedbirler görüşüldü. Toplantıda, 2019 yılında yapılan çalışmaların titizlikle devam ettirilmesi hususunda karar alınarak toplantı sona erdirildi.