İlimiz genelinde Ramazan ayının başlamasıyla beraber gıda denetimleri sıklığı arttırıldı. 5996 sayılı ''Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'' ve ilgili mevzuat hükümlerine göre gıda zincirinin tüm aşamalarında tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla yapılan denetimlerimize ek olarak Ramazan ayı münasebetiyle gıda üretim, satış ve toplu tüketim işletmelerine yönelik denetimler aralıksız devam ediyor. Başta fırınlar, kasaplar ve lokantalar olmak üzere tüm işletmeler denetleniyor. Ramazan ayında geride kalan süre içerisinde 295 işletme denetlenmiştir. Denetimler sonucunda eksiklikleri tespit edilen 9 işletmeye eksikliklerinin giderilmesi için takip denetimi verilirken, mevzuata aykırı hususlar tespit edilen 14 işletmeye 483.688 TL İdari para cezası kesildi.
Denetimler hususunda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Hüseyinoğlu ''Halkımızın Ramazan ayında hijyenik şartlarda, sağlıklı ve güvenilir olan gıdaya ulaşması için Resmi Kontrol Görevlisi arkadaşlarımız büyük bir özveri ile çalışmaktadır. Yapılan denetimlerde hem işletmelerimize rehberlik edilerek standartlarının üzerine çıkılması hedefleniyor hem de mevzuata aykırı faaliyet gösterenlere gerekli idari yaptırımlar uygulanıyor. Denetimlerimiz geride kalan sürede olduğu gibi Ramazan ayı boyunca da devam edecektir. Yapılan denetimlere en iyi denetçi tüketicinin kendisidir düşüncesi ile tüketicilerin işletmelerde tespit ettikleri gıdaya dair tüm uygunsuzlukları ALO 174 hattına ihbar ederek, denetimlerimize ortak olmasını istiyoruz.'' dedi.